Fogászati

"Health is not everything, but without health everything is nothing." - Arthur Schopenhauer

Természetesen ez vonatkozik a testi egészségünkre, a fogakra és a teljes rágási folyamatra. Régóta ismert, hogy a fogak elengedhetetlen részei a testnek, és az első lépés, amit meg kell tenni egészsége érdekében, a fogak gondozása. Számos megmagyarázhatatlan egészségügyi probléma és fájdalom megoldható az állkapocs, a harapás és a TMJ helyes beállításával.

Back to Homepage
Koronák és hidak

Lényegében a saját fogainak megőrzése mellett vagyunk, és mindent megteszünk. Néha azonban a „minden” nem elég. Ha kopott, törött, hiányzó foga van, vagy nem tudja optimálisan ellátni a funkcióját, koronákat és/vagy hidakat ajánlunk. Rendelőnkben a legmodernebb koronákat használjuk, amelyek olyan megjelenésűek, mint a természetes fogak.

Read more

Az általunk alkalmazott eljárás minimálisan invazív, magában foglalja az abszolút minimális fog előkészítést, majd a maradék foghoz koronát kötünk. Szakterületünk a fémmentes kerámia koronák, amelyek esztétikusabb természetes, áttetsző megjelenést biztosítanak. Hídra akkor van szükség, ha egy fog – bármilyen okból – hiányzik, a rés előtti és a rés mögötti fog a híd tartására szolgáló alapot képez. Különleges esetekben lehetőség van fém-kerámia hidak választására is nagyobb hídhoz, vagy hosszabb ideig tartó ideiglenes megoldásként. Amikor a betegeket megkérdezik, mi a fontos, ha koronákra és hidakra gondol? A válasz mindig az első: “Nem szabad látni őket.” Ez arra késztetett bennünket, hogy újragondoljuk a formát, a színt, az anyagot és a technológiát, és most számos lehetőséget kínálunk. A lehetőségek az áttetszőtől kezdve terjednek. ostya vékonyra, fémmentesre. A legjobb választás a ragyogó, fehér és mégis természetes mosolyért.

Furnérok

Mit kér a legtöbb beteg? A nem vonzó fogak korrigálása kiterjedt fogszabályozó kezelés vagy a természetes fogszerkezet feláldozása nélkül. Néha “azonnali fogszabályozásnak” is nevezik. Hogyan működik? A héjak úgy készülnek, hogy a fogak arcát apró kerámia héjjal borítják.

Read more

Ahogy a Veneer név is sugallja. A természetes fog felületét enyhén érdesítik, majd a héjakat ráragasztják. Íme… kozmetikai és esztétikai eredményeket láthatsz. A tökéletes mosoly és a fehér fogak álma azonnal valóra válik. A klinikánkon végzett furnérozás több mint 25 éve tart és még mindig ragyog. Fogászati igényeitől függően a héjak jó alternatívát jelentenek a koronák helyett. Ezt általában nem egészségügyi okok miatt hajtják végre, mint például elszíneződés, különböző hosszúságok, repedések, törések, görbe fogak és egyéb körülmények. Dr. Losonczy egy egyszerű eljárással véglegesen korrigálja a fogak színét és alakját. Furnérjaink természetes színűek és kerámiából vagy kompozitból készülnek. A furnérokat elsősorban az elülső vagy hátsó állkapocs területén használják, elsősorban kozmetikai okokból.

Tömések, inlay-k és onlay-k

Nagyon kevés ember fog tömés nélkül élni. Az üregek, balesetek, repedések és hasonlók károsítják a fog szerkezetét, ezért a fog felületét javítani kell. A sérülés mértékétől függően különféle megoldások állnak rendelkezésre. Optimális esetben a kis üregeket is a lehető leghamarabb kezeljük, és nem jutnak el addig a pontig, ahol nagyobb a károsodás. Egy töltelék akkor tekinthető szépnek, ha észrevehetetlen.

Read more

Tömések és betétek – gyerekkorukból ismerősek. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ez az első időpont teljesen fájdalommentes legyen, hogy a következő években a gyermek ne féljen a fogorvostól. A fog érzéstelenítése után a sérült részt eltávolítják, és a „lyuk” betömésével helyreállítják az elvesztett foganyagot. Ezt korábban amalgámmal tették, amiről ma már tudjuk, hogy egészségtelen, sőt káros is. Lásd még: „Amalgám helyreállítás”. Napjainkban fogszínű anyagokat használunk. Alternatív megoldás a betétek. Az intarziához fúrás után lenyomatot veszünk, majd laboratóriumunkban elkészítjük a betétet, majd berakjuk. Brácsa! Ha a rágófelület Ha a rágófelület sérült, használjon rátétet. Az inlay-eket szintén a laboratóriumban készítik az inlay-hez hasonlóan, de nem csak egy lyuk beillesztésére, hanem a teljes rágófelület javítására. Nem számít, melyik töltési alternatívát választja – jól fog kinézni és tartós is. Hogy mindig jól haraphasson.

Implantátumok

Az implantátumok olyan enyhülést nyújtanak a hiányzó fogakkal küzdő betegek számára, akik saját fogaik eredeti szilárdságát és természetes megjelenését biztosítják. Az implantátum beültetése a szomszédos fogak megérintésével történik.

Read more

A fogászati tudomány számos előrelépést ért el az implantátumokkal. Valójában az „implantátum” azt jelenti, hogy valami „beültetett”. Egy új foggyökeret titánból vagy kerámiából építenek az állkapocsba, amelyre koronát rögzítenek. Szerencsére ez ma megtehető. Egy ideig ez csak titánból készült csavarral történt, ma már szerencsések a fémmentes kerámia implantátummal. A nagyszerű újdonság az, hogy ez a szomszédos fogak csiszolásával történik, ahogyan a híd beépítésénél is megtörténik. Figyelemre méltó az is, hogy az implantátumok csodálatos alternatívát jelentenek a híd pótlására. A huszadik században elterjedtek a titán implantátumok. Az állkapocsban lévő implantátum titán, és a látható korona szintén titánból készült, amelyet kerámiával borítanak. A legújabb trendek szerint pácienseink egyre inkább tudatában vannak a fémmentes száj értékének. Ezért kínálunk már évek óta fémmentes implantátumokat is. Ez lényegében azt jelenti, hogy mind az állkapocsban lévő implantátum, mind a látható korona teljes egészében kerámiából készül. Abszolút fémmentes. Az eredmény? Egészséges. Fehér. Szép.

Fogszabályozás

Egyenes fogak. Összefűzve, mint a gyöngyök. Ki ne szeretné ezt? Nemcsak szép és funkcionális, hanem önbizalmat és nevetési vágyat is ad.

Read more

Amikor azonban az emberek a fogszabályozásra gondolnak, a legtöbb embernek eszébe jutnak olyan eszközök, mint például a fogszabályzó. Hála istennek ezek az idők elmúltak. A Dr. Losonczy’s ma szinte minden esetben hatékonyan és észrevétlenül látja el a fogszabályozást, legyen szó gyermekről vagy felnőttről. Kínálunk átlátszó sínek, láthatatlan vezetékek és sok más lehetőséget a gondtalan és kényelmes viselet érdekében.

Profilaxis

Milyen jó lenne, ha elmennél a fogorvoshoz, és azt mondaná “Minden rendben van, 6 hónap múlva találkozunk a következő kivizsgáláson”. Ez valósággá vált.

Read more

Megelőzés = minden intézkedés megtétele a betegség megelőzése érdekében = előmenetel! Mindez viszonylag egyszerű a fogászatban. Mit tehet otthon: Rendszeresen mosson fogat MEGFELELŐEN. Fog-egészséges étrend. Amit a fogorvos tehet Önért: Hat havonta minden fog ellenőrzése. Rendszeres és professzionális fogtisztítás képzett szakember által.

Protetika és részleges fogpótlások

Különféle okok sok vagy akár az összes fog elvesztéséhez vezethetnek. Ez már nem katasztrófa, mert most már vannak olyan megoldások, amelyekkel javíthatjuk életminőségét.

Read more

Ahogyan létezik a tökéletes nadrág, amely annyira kényelmes viselet, egy jól illeszkedő ruha vagy az ideális öltöny, ugyanúgy létezik a tökéletesen illeszkedő és biztonságos protézis vagy részleges fogsor. Dr. Losonczy a technológia és az anyagok számos fejlesztését felhasználja annak érdekében, hogy Ön egész nap gond nélkül viselje protézisét vagy részleges fogsorát.

Peridontális betegség

A parodontózis (orvosi fogágygyulladás) egy krónikus fertőző betegség, amely kezelés nélkül a fogak elvesztéséhez vezethet. Minden óvintézkedést meg kell tennie, és meg kell tennie a helyes diagnózist – mielőtt túl késő lenne.

Read more

A fogágybetegség, amelyet gyakran „ínybetegségként” is neveznek, valójában egy olyan állapot, amikor az íny visszahúzódik. Ez akkor fordul elő, ha az étel vagy a lepedék az íny alá nyomódik. Ez lehetővé teszi a baktériumok bejutását az íny alá, és érzékenyen befolyásolják az ínyet. Fellángol és visszahúzódik, ami azt jelenti, hogy gyakran nem kezelik. Amit itt kell tenni, az egy fogászati kivizsgálás és egy tisztítás. A kezeletlen fogágybetegség tünetei a rossz lehelet, a fogínyvérzés és a fájdalom. Amikor az íny visszahúzódik, és a gyulladás átterjed az állcsontra, előfordulhat, hogy az állcsont és az íny már nem tudja tartani a fogat. Ezután fog elvesztése következik be. Egészségügyi tanulmányok bebizonyították, hogy a parodontitis az általános egészségi állapotot is befolyásolhatja, szívinfarktus, tüdőgyulladás, cukorbetegség stb. kockázatával, terhes nőknél pedig koraszülést is kiválthat. Nem szabad hagyni, hogy odáig fajuljon. Dr. Losonczy parodontális kezelést kínál, amellyel megelőzhető a fogak elvesztése, valamint más betegségek. Ellenkező esetben az elveszettnek hitt fogak „megjavíthatók”. A parodontális kezelés során a fogak felületét megtisztítják és az íny alatti pontig kisimítják. A kezelés helyi érzéstelenítésben történik, ezért fájdalommentes. Ha a parodontális betegség nagyon előrehaladott, sebészeti beavatkozásra lehet szükség.

Kivonatok

Fogat húzni – nem szép gondolat. Ennek ellenére vannak helyzetek, amikor nem lehet elkerülni. Főleg a bölcsességfogakkal.

Read more

A bölcsességfogakat akkor húzzák ki (húzzák), ha elzárják vagy zavarják a többi fogunkat. Más fogak olyan mértékben károsodhatnak, hogy nem marad elég fog a töméshez vagy a koronához. A kihúzott fog nem hagy rést, mivel helyettesíthető híddal vagy implantátummal. A kihúzási eljárás során fontos, hogy a fogakat és az állkapcsot gyengéden és mindenekelőtt fájdalommentesen kezeljék. Lényegében 3 dolog számít itt: tapasztalat, tapasztalat és még több tapasztalat. Dr. Losonczynál van ez a tapasztalatunk. Minden intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a kivonás ne okozzon traumát.

Amalgám eltávolítása

A legtöbb ember tudja, hogy az amalgámok mérgezőek. Sajnos azonban sok ember fogaiban még mindig gyermekkorukból származó amalgámtömés található. Ezen amalgámok cseréje ma a modern fogászat egyik prioritása. És pontosan ez az, ahol Dr. Losonczynak van szakértelme.

Read more

Hiszünk abban, hogy nemcsak a fogak egészsége fontos, hanem pácienseink teljes egészsége. Ezért annyira aggodalomra ad okot az “amalgámeltávolítás” és az egészség témaköre. Ma már mindannyian tudjuk, hogy az amalgám nemcsak egészségtelen, hanem mérgező is. Számos betegséget okozhat az amalgám jelenléte. A fogorvosok, a háziorvosok és más orvosok mind egyetértenek abban, hogy számos betegség kezelését az amalgám eltávolításával párhuzamosan kell elvégezni. Ezért dolgozunk már régóta orvosokkal és más szakemberekkel a probléma holisztikus vizsgálatán és kezelésén, mivel az amalgám eltávolítása (fogorvosnál) csak egy része a teljes amalgám helyreállításnak. Először is az amalgámot Losonczy doktor távolítja el egészen különleges körülmények között. A páciens és a praxiscsapat, valamint a kezelőhelyiség úgy van felkészítve, hogy az amalgámot és a keletkező gőzöket is megfelelően ártalmatlanítsák. A betegek és a fogorvosi csapat egészségének védelme. A betegeket gumigát és oxigénmaszk védi, amely megakadályozza a gőzök átjutását. A fogorvosi csapatot is különféle intézkedések védik. Ezenkívül egy speciális, nagy térfogatú evakuálási eszközt helyeztek el a páciens mellett, amely teljesen elvezeti a gőzt. A betegeket gumigát és oxigénmaszk védi, amely megakadályozza a gőzök átjutását. A fogorvosi csapatot is különféle intézkedések védik. Ezenkívül egy speciális, nagy térfogatú evakuálási eszközt helyeztek el a páciens mellett, amely teljesen elvezeti a gőzt. Az egész készülék kissé „sci-fi”-nek tűnik. Ellenkezőleg. tudni kell, hogy nem veszélyes. Az amalgám eltávolítása után az üregeket ideiglenes anyaggal töltik meg, amely körülbelül 6 hónapig marad a fogakban. Ebben az időszakban egyéb amalgám helyreállítások is elvégezhetők. Egy ponton az ideiglenes anyagot eltávolítják, és a páciens végleges helyreállítást kap. mint például a természetes megjelenésű kompozit tömések. Milyen pozitív hatásai vannak az amalgám eltávolításának? Tiszta fehér fogak „mint gyerekkoromban” – és ki ne szeretné ezt? Szeretne többet tudni? Az amalgám eltávolításáról és helyreállításáról ITT talál további információkat.